Betegségmegelőzés, diagnózis és gyógykezelés

ESEMÉNY

Egészséges életmód 8 alapelve

1. Táplálkozás
Egészséges táplálikozásA hagyományos magyar étrend túl sok húst, zsírt, kalóriát, de kevés növényi rostot tartalmaz. Emellett rosszak az étkezési szokásaink, mivel reggel szinte semmit, este pedig túl sokat eszünk. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása alapján az egészséges táplálkozás tejet és tojást fogyasztó, ún. lakto-ovo-vegetáriánus étkezés. Ugyanakkor bizonyított tény, hogy a teljes vegetáriánus (tisztán növényi) étrend is megfelelő lehet. Mindez arra int bennünket, hogy a hús helyett a növényeket (zöldség, gyümölcs, hüvelyesek) részesítsük előnyben, melyek védelmet nyújtanak a vastagbélrák és más rákfajták, valamint a szívinfarktus és agyvérzés kialakulásával szemben. Egyre több helyen hozzáférhetőek a modern vegetáriánus szakácskönyvek, melyek ötleteket és segítséget nyújtanak az étrendbeli váltáshoz.

2. Testedzés
Egészséges testedzésA mai modern világ egyik jellegzetessége a mozgásszegény életmód. Ennek számos káros következménye van az egészségre, pl. elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség. Talán kevesen tudják, de nem kell különösebben megterhelni a szervezetet, csupán naponta egy jó óra tempós sétára volna szükségünk ahhoz, hogy a testmozgás pozitív hatásait tapasztaljuk életünkben.


3. Víz
Sok folyadék bevitelEgy felnőtt embernek naponta kb. 1,5-2 liter vizet kellene meginnia ahhoz, hogy a szervezet számára optimális körülményeket biztosítson. Ehhez képest az átlag ember fél liter folyadékot sem iszik. Pedig a rendszeres és tudatos vízfogyasztással olyan panaszokat lehet megelőzni, mint a fejfájás, alacsony vérnyomás, vesekőképződés.


4. Napfény
Egészséges napfényA XXI. század technikai vívmányai ugyan kényelmessé teszik életünket, de sajnos be is zárnak sokszor a szobába, a munkahelyre, a számítógép vagy a televízió elé. Pedig a napsütés jótékony hatásait ki kellene használnunk. Természetesen hangsúlyozni kell azt is, hogy a nyár közeledtével egyre erősebb az ultraibolya sugárzás, így a napon való tartózkodásra leginkább alkalmas időpont a délelőtt 11 előtti és délután 5 utáni időpontok. Fontos a jó napszemüveg beszerzése, a nagyon olcsó darabok sokszor nem szűrik megfelelően a káros sugarakat.

5. Mértékletesség
Egészséges mértékletességA legtöbb életmódbeli betegség a mértéktelen életvitel következménye. A mértékletesség nemcsak azt jelenti, hogy mindent csak bizonyos határig teszünk, hanem azt is, hogy egyes, nyilvánvalóan káros dologban egyáltalán nem veszünk részt. Így az egészséges életmód szempontjából a mértékletesség fogalma inkább önmegtartóztatást jelent. Ez magában foglalja az alkohol, a kávé fogyasztás mértékletes fogyasztását, a dohányzás teljes mellőzését és természetesen a drogokkal való visszaélést, vagy a gyógyszerek helytelen és indokolatlan használatát.

6. Levegő
Egészséges levegőTalán keveset gondolunk arra, hogy milyen nagy szükségünk van a friss levegőre, illetve arra, hogy napjában többször kellene légzőgyakorlatokat végeznünk ahhoz, hogy a szellemi és fizikai frissességünket fenntartsuk. Az ülő életmód, a görnyedt testtartás, a bezártság mind-mind az egészséges légzés ellen dolgoznak. Ha naponta 2-3x szakítunk időt, hogy 1-2 percig igazán mély lélegzeteket vegyünk, akkor tapasztalni fogjuk, hogy ez nemcsak felfrissít, hanem csökkenti az idegességünket is.
Talán keveset gondolunk arra, hogy milyen nagy szükségünk van a friss levegőre, illetve arra, hogy napjában többször kellene légzőgyakorlatokat végeznünk ahhoz, hogy a szellemi és fizikai frissességünket fenntartsuk. Az ülő életmód, a görnyedt testtartás, a bezártság mind-mind az egészséges légzés ellen dolgoznak. Ha naponta 2-3x szakítunk időt, hogy 1-2 percig igazán mély lélegzeteket vegyünk, akkor tapasztalni fogjuk, hogy ez nemcsak felfrissít, hanem csökkenti az idegességünket is.

7. Pihenés
Egészséges pihenésA rohanó ember általában a pihenést igyekszik megspórolni, gondolván, hogy ezzel időt nyer. Pedig ez egyáltalán nem igaz. Minél fáradtabb valaki, annál több időre van szüksége ahhoz, hogy egy adott feladatot jól és hibátlanul elvégezzen. Ezért mindannyiunknak szüksége van elegendő alvásra. Ez valakinek csak 6 óra, másnak pedig akár 10 óra is lehet.


8. Bizalom
Egészséges bizalomManapság nagyon nehéz bízni az emberekben, a jövőben. Hol találhatunk olyan biztos pontot, ami nem változik, nem csap be, és nem kell csalódni benne? A Bibliában van egy szép gondolat: „Jézus krisztus tegnap és ma és mindörökké ugyanaz.” Ha tudunk bízni az isteni gondviselésben, abban, hogy Valaki mindig tud a gondjainkra megoldást, akkor ez is nagyon sokat jelent az egészség megőrzésében, mind fizikailag, mind pedig lelkileg.


Forrás: http://www.vitalzone.hu/egeszseg-eletmod-alapelv.html#ixzz39dkrSjjU

Táplálkozz okosan!

43491033001406619777.jpg

Légy vidám és energikus a sporttal!

32396272441406620379.jpg

Velünk egészséges maradsz - PERSONMED

32538432421406621122.png

Rengeteg pénz jár vissza ha valóban beteg vagy

Rendeljen tesztet a Personmedtől, mellyel igazolja betegségét a NAV felé!!!!
Az Ön háziorvosa az általunk kiadott lelettel egy igazolást állít ki az ön betegségéről.

A visszamenőleg járó pénzösszeget önrevízió által lehet kérni.

Ha tényleg beteg vagy, akár 289 ezer forintit is visszakérhetsz a NAV-tól.Rengeteg betegség után jár adókedvezmény Magyarországon, ilyen például a cukorbetegség is.A cukorbetegek egy része idén minden hónapban öt ezer forintot kaphat.Az érintett személyek 5 évre visszamenőleg igényelhetik az adókedvezmény, így jelentős összeg ütheti a markukat, majd minden hónapban annyi amennyi megilleti őket.

Ez az adókedvezmény már hosszú évek óta létezik és igényelhető, de nagyon sokan nem veszik igénybe akiket megillet, mert sokan nem is tudnak róla, sokan pedig félnek bevallani a munkahelyükön az egészségügyi problémájukat.

A ténylegesen beteg embereket számos jogszabállyal is megtámogatják!

A hatályos jogszabályok alapján a súlyosan fogyatékos embertársaink a minimálbért 5 százalékának megfelelő összeget kaphatnak adókedvezményként.Ez jelenleg 5075 forint, melyet jogszabályban is rögzítettek, hogy kik vehetik igénybe.Igénybe vehetik például a süketek, végtaghiánnyal küzdő embereknek és a cukorbetegek egy részének is.

Érdemes tájékozódni még akkor is ha olyan szerencsések vagyunk, hogy nekünk biztosan nem jár, mert könnyen lehet, hogy az ismeretségi körünkben van olyan akinek járna adókedvezmény, de nem tud róla.Neki sokat segíthetünk ha képben vagyunk a betegségeket illetően.

Cukorbetegek támogatása 2014

A cukorbetegség sokakat érint hazánkban is, főként a civilizált társadalmakat érinti, egyfajta jóléti népbetegség.

A cukorbetege támogatási rendszerének aktuális szabályozása 2012. július 1-e óta van érvényben.

Az intenzív, analóg inzulinos kezelésnek a 100%-os támogatottsága csakis abban az esetben maradhat meg, ha a terápia elérte a célját vagyis megfelelő hatékonysággal bírt, ami azt jelenti, hogy a vércukor értékek (melyet 3 hónapig mértek) átlagértékét mutató HbA1c-érték 8,0 százalék alá csökken.

A 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet módosításáról szóló 25/2012. (IV. 21.) NEFMI rendelet megállapítja az alábbi feltételt:

Felnőtt beteg esetében a gyógyszer alkalmazása egy év után csak akkor folytatható, amennyiben a megfelelő szénhidrátanyagcsere-háztartás (HbA1c<8,0%) a szakorvosi javaslat kiállítását megelőző fél éven belül legalább két mérés alapján fenntartható volt. (A gyógyszer alkalmazása a HbA1c értéktől függetlenül akkor is folytatható, ha a betegnek legalább egy – az orvosi dokumentációban feltüntetett – súlyos, az elhárításhoz külső segítséget igénylő hypoglikaemiás eseménye volt.)

18 év alatti beteg esetében a gyógyszer alkalmazása egy év után csak akkor folytatható, amennyiben a szakorvosi javaslat kiállítását megelőző hat hónapban mért HbA1c-értékek átlaga legalább 2,0 százalékponttal kisebb a korábbi humán inzulinnal végzett intenzív-konzervatív kezeléshez képest, vagy a HbA1c 8,0 százaléknál kisebb. Amennyiben a szakorvosi javaslat kiállítását megelőző fél évben nem áll rendelkezésre két mérés, úgy a két utolsó mérés eredményét kell figyelembe venni.

Ehhez kapcsolódóan Dr. Szabó Máté ombudsman, az alapvető jogok biztosa fordult utólagos normakontroll indítvánnyal az Alkotmánybírósághoz.

Az összes humán inzulin 100 %-os támogatásban részesül továbbra is

A tablettás kezelés mellett adott napi egyszeri hosszú hatású analógok továbbra is 50 százalékos, a napi kétszeri humán keverék inzulin után bevezetett analógkeverékek továbbra is 90 százalékos térítéssel rendelhetők. Ezen esetekben a diabetológiai szakellátóhely szakorvosa által kiállított javaslat változatlanul egy évig érvényes.

A 2-es típusú cukorbetegek részére a két alapvető fontosságú tablettát, a metformint és a szulfanilureákat a háziorvos változatlanul általános jogcímen, korlátozás nélkül felírhatja. A szénhidrátok felszívódását gátló gyógyszer, az akarbóz ugyanúgy, mint eddig, szakorvosi javaslatra 50 százalékos támogatást élvez.

Bizonyára sokan nem tudják, hogy adó-visszatérítés jár a cukorbetegeknek, akkor is, ha nem inzulinos kezelés alatt áll. Az adó-visszatérítés összege 36.000 Ft. A 2. számú melléklet a 156199.(IV.23.) SZEM rendelethez nevű igazolást mindenkinek a háziorvosától kell kérni.

Magasabb bérbesorolás jár mindazoknak, akik szövődményes cukorbetegek és dolgoznak. Ezt a cégük az államtól visszakapja. Ebben az esetben a háziorvostól a 49/2009. (XII. 29 ) EüM rendelet mellékletében meghatározott tartalmú, Az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevételére jogosító igazolást kell kérni.

Ezt senki nem hirdeti, nagyon sokan nem is hallottak róla, azonban mindenképpen érdemes kérni az orvostól, akinek kötelessége az igazolást kiadni.

Cégünk a legmodernebb nemzetközi szakmai színvonalú betegségmegelőzési módszereket, orvosi diagnosztikát és ellátást nyújtja ügyfeleinek, pácienseinek és családjuknak. Hazánkban nem vagy nehezen elérhető szolgáltatásokra specializálódott szakembereink, több mint 20 éves nemzetközi szakorvosi, és egyedülálló orvosi diagnosztikai tapasztalattal segítik, hogy Önnek és szeretteinek minél boldogabb és egészségesebb élete legyen.

Amit Önnek nyújtunk - Otthonában - 24/7

1. Professzionális színvonal - Legmodernebb nemzetközi szakorvosi tudással
2. Otthonában elérhető kényelmes szolgáltatás - nincs időpontkérés, mindig rendelkezésére állunk
3. Megbízhatóság és diszkréció, Önnek, szeretteinek, az egész családnak
4. Gyors és precíz ügyintézés - Vizsgálataink illetve javaslataink 2-3 hét alatt eredményt adnak
5. Európai lefedettség - az egész ország területén és külföldön is biztosítjuk szolgáltatásainkat

Szakterületeink - Kérjük olvasson ezekről részletesebben is és rendeljen a fenti gördülő menüből

1. Immunológiai és anyagcsere betegségek
2. Onkológiai – daganatos betegségek
3. Nemi betegségek
4. Mozgásszervi betegségek
5. Egészségmegőrzés és életmódprogramok

Letölthető fájlok

11304982531387023207.png
Diabétesz teszt tájékoztatók
 

Legyen a partnerünk

Kedves Szakember, Kedves Ügyfelünk! A lenti gombra kattintva adja meg elérhetőségét, és munkatársunk keresni fogja Önt a részletek egyeztetése ügyében.
 

Diabétesz a családban

28385322991408019380.jpg
 

Bankkártyás fizetés

80524254541409056529.png